Referinte

“Am inceput sa lucrez in ASAM din anul 2002. M-a indrumat mama mea, care lucra de peste 30 ani mai intai la IPA transformata mai apoi in ASAM. Lucrez ca muncitor necalificat in sectia de Turnatorie, sunt mama a 5 copii si de-a lungul a celor aproape 10 ani petrecuti in Asam, pot spune ca acesta a devenit o a doua familie pentru mine. Seful de sectie este o persoana deosebita care ne incurajeaza si ne sustine sa ne dezvoltam. Alaturi de copiii mei am devenit si eu eleva, in prezent sunt in clasa a X-a la seral si imi doresc ca in viitorul apropiat sa urmez si un curs de calificare profesionala. De ce Conex grup? Pentru stabiltate, protectie si un viitor asigurat!”

Nicoleta Andries, Muncitor necalificat, Sectia Turnatorie

 

“Lucrez in cadrul grupului inca din anul 1994, cand firma era aproape de inceput. Am lucrat intai la Miroslava. Imi amintesc si acum primele piese confectionate dar mai ales imi amintesc cu bucurie incurajarile domnului patron care era prezent printre noi si ne incuraja si lauda, iar acest lucru ne dadea incredere si curaj sa mergem inainte. In toti acesti 18 ani de munca in cadrul grupului de firme am apreciat munca in echipa si mai ales respectul pentru munca depusa. Respectul patronilor fata de noi si al nostru fata de patroni si colegi.”

Gheorghe Bogza, Sculer-matriter, Sectia Prelucrari Mecanice

 

“M-am angajat la 18 ani in anul 1980, dupa terminarea scolii, la IPA ca forjor. Odata cu preluarea firmei de catre Asam am ramas si eu aici. In fond, a ramas acelasi loc de munca, aceeasi echipa si pentru mine lucrul acesta a insemnat foarte mult. Grupul inseamna pentru mine stabilitate si chiar daca am mai ramas doar doi colegi din vechiul colectiv, atunci cand trec de portile fabricii simt incredere, cunosc toate locurile si colturile de aici, cunosc conducerea, colegii si simt ca locul meu este aici, ca am o a doua familie. Familia ASAM.”

Vili Topcea, Forjor

 

“Am plecat din comuna mea natala Gropnita la Iasi, la 19 ani cu gandul de a-mi intemeia o familie. M-am angajat in anul 1980 ca forjor la IPA care apoi a devenit Asam. Inca de la inceput am locuit la caminul firmei, unde locuiesc si astazi. Mi-am intemeiat familia, am un copil si ma pregatesc sa imi imbratisez primul nepot luna viitoare. Asam inseamna pentru mine siguranta materiala, am apreciat in permanenta ca am primit banii la timp si mai inseamna incredere si respect, fata de noi si fata de toti cei din jurul nostru.”

Ion Moraru, Forjor

 

“Dupa ce am terminat facultatea am lucrat 10 ani in tara (la Combinatul Siderurgic din Targoviste si apoi la cel din Hunedoara). In anul 1983 m-am casatorit si m-am stabilit apoi in Iasi, sotia mea fiind de aici si eu insumi din Costuleni. M-am angajat in anul 1985 la IPA, devenita apoi ASAM. M-am atasat sufleteste foarte mult de colectivul de aici si cel mai mult apreciez atmosfera calda de lucru si relatiile de colaborare foarte bune din cadrul sectiilor. Ma mandresc cu personalul din subordine, am 11 muncitori, majoritatea fiind foarte bine calificati. Au obtinut locurile I si III la cursurile de calificare si recalificare profesionala, eu insumi fiindu-le instructor la proba practica.”

Gheorghe Hilitianu, Sef de schimb, Sectia Turnatorie

 

“In august 2006 m-am angajat in ASAM ca inginer tehnolog. Un mare plus al companiei este acela ca ofera oportunitati de angajare tinerilor. Si acesta a fost si cazul meu. Am lucrat si in cadrul departamentului de calitate, iar aceasta rotatie pe posturi mi-a oferit sansa de a cunoste compania mai bine. Am beneficiat si de cursuri de dezvoltare, ceea ce denota faptul ca organizatia este indreptata spre angajatii si spre dezvoltare.”

Mihai, Inginer

 

“In 2003 eram in cautarea unei societati in care sa ma regasesc, in care sa pot face performanta si in care politicile, obiectivele sa nu fie etalate doar “declarativ” ci sa faca parte din modul obisnuit de lucru.
Am avut sansa sa fiu “gasit“ de grup in anul 2003, an in care acest grup isi propunea sa devina unul dintre cele mai dinamice grupuri industriale private cu capital integral romanesc.
Avea declarate „Misiune”, „Viziune” si „Obiective” (1. Sa devina pana in anul 2010 cel mai important furnizor de piese auto din Romania; 2. Sa reprezinte pentru societatea civila un pol de sprijin al comunitatii locale; 3. Sa dezvolte un portofoliu de servicii industriale de mare valoare care sa acopere in intregime necesarul in domeniu; 4. Angajatii sa claseze compania intre cei mai buni trei angajatori din Iasi.)
In aceasta familie am gasit valori cu care m-am identificat:
  • personal bine calificat;
  • atentie, integritate, responsabilitate;
  • creativitate aplicata;
  • determinare.

Astazi grupul este sinonim cu performanta. Toate activitatile societatilor grupului au fost rentabilizate, se monitorizeaza performanta maxima prin:

  • asigurarea si imbunatatirea continua a conditiilor de lucru optime pentru toti salariatii;
  • optimizarea tuturor activitatilor prin identificarea celor mai bune tehnologii de fabricatie;
  • atitudine onesta fata de salariati prin mentinerea unui dialog permanent si transmiterea unor mesaje la anumite perioade de timp;

Conex este un partener de succes pasionat de calitate. Brandul a fost cladit cu perseverenta, viziune si personalitate, reflecta cu claritate caracterul oamenilor ce au stat la baza crearii sale.
Telul de astazi este sa atinga excelenta, stim ca nu suntem perfecti, dar cautam continuu perfectiunea.

George, fost angajat